Lukitus

CY001_kuvitus_illustration_kotisivu.jpeg

ULKO-OVEN LUKITUS

Viranomaismääräysten mukaan asuinhuoneiston ulko-oven lukko on saatava sisäpuolelta auki aina ilman avainta joko vääntönupista tai painikkeesta, kun huoneistossa oleskellaan. Tästä syystä varmuuslukkojakaan ei saa lukita, kun asunnossa ollaan.cy001

Niiden teknisten tilojen lukintaan, joihin asunnon avaimen lisäksi pitää käydä esimerkiksi sähkölaitoksen tms. avain, voidaan käyttää esim. kaksoisavainpesällistä pintalukkoa. Toinen avainpesä voi toimia asunnon avaimella ja toinen sähkölaitoksen avaimella.

 

SARJOITUS

Sarjoituksesta löydät tietoa TÄSTÄ.

 

PARVEKE- JA TERASSIOVET

Pääoven asianmukainen lukitus ei yksin riitä. Kotiisi johtaa usein myös muita sisäänmenoreittejä, kuten parvekkeen, terassin, kellarin tms. ovet. parvekeNäidenkin ovien lukot on mahdollista sarjoittaa toimiviksi yhdellä ja samalla kotisi avaimella.

 

AUTOTALLIT, VARASTOT JA TEKNISET TILAT

Kodin teknisten tilojen, kuten autotallin, varaston, lämmönjakohuoneen yms. tilojen lukintaan, joista ei ole käyntiä asuntoon, on syytä käyttää aina sisäpuolelta vääntönupista tai painikkeesta aukeavia lukkoja. Myös nämä lukot on mahdollista sarjoittaa toimiviksi yhdellä ja samalla kotisi avaimella.

Autotallin kääntöovet voidaan lukita joko käyttö- tai pintalukolla normaalien saranoitujen ovien tapaan. Koska autotallin kääntöovet ovat lähes poikkeuksetta pariovia, tulee parioven ns. vasikkaovi varustaa pikasalvalla, joka lukitsee oven karmirakenteeseen.