ABLOY® SENTO

SENTO_avain1_key1.jpeg

ABLOY® SENTO

 

ABLOY® SENTO on aikaa ja kulutusta kestävä avainjärjestelmä kotisi ja vapaa-ajan asuntosi kaikkiin lukitustarpeisiin.

ABLOY® SENTO on rakenteeltaan ja raaka-aineiltaan erittäin kestävä ja sen suunnittelussa on kiinnitetty erityishuomiota käyttömukavuuteen. Symmetrisen avaimen luontevan ja täsmällisen käyttötuntuman salaisuus on uudessa AWS-toimintamekanismissa (Anti-wear-systemTM). Abloy Oy:n rekisteröimä AWS-mekanismi perustuu sylinterissä eli avainpesässä olevaan toimintoon, joka takaa pitkän käyttöiän ja täsmällisen käyttötuntuman.

ABLOY® SENTO -järjestelmän patentti on voimassa 2026 asti. Mallisuoja on voimassa vuoteen 2034.

 

ABLOY® SENTO LISÄAVAIMET JA SARJOITUKSET

Yksittäislukituksessa (esim. omakotitalot) lisäavaimien tilaamiseen tarvitaan aina ABLOY® SENTO avainkortti sekä olemassa oleva avain. Avainkortissa on oltava tilaajan allekirjoitus ja tilaajan on todistettava henkilöllisyytensä. Avaimet luovutetaan ainoastaan tilaajalle, tai hänen kirjallisesti valtuuttamalleen henkilölle.

Sarjalukostoissa (esim. taloyhtiöt) lisäavaimien ja lukituksen muutosten tilaamiseen tarvitaan aina lukoston mukana saadut ABLOY® SENTO-lukostotunnisteet. Käytännössä asukas tai vuokralainen tekee tilaukset isännöitsijän tai muun lukoston vastuuhenkilön kautta. Vastuuhenkilö tilaa avaimet tai sarjanmuutokset ABLOY® -valtuutetusta lukkoliikkeestä.

Korkean avainturvallisuuden takaa patentoitu järjestelmä ja Abloy Oy:n toimintatapa. Avainten toimitus on paitsi turvallista, myös joustavaa ja nopeaa.

 

ABLOY® OPTIMA

ABLOY®OPTIMA -ratkaisussa mekaaniseen asunnon avaimeen (ABLOY® SENTO) on yhdistetty sähköinen tunnisteosa (ABLOY®OPTIMA). Etäluettavalla tunnisteella asukas pääsee kulkemaan taloyhtiön ulko-ovista ja yhteisten tilojen ovista. Ratkaisu helpottaa taloyhtiön avainten hallintaa, sillä avaimen kadotessa yhteisten tilojen ovet avaava etätunniste saadaan poistettua käytöstä elektronisesti ja uudelleensarjoitus tarvitsee tehdä ainoastaan asukkaan oveen. Samalla ilkivallan ja väärinkäytösten riskit pienevät, kun yhteiset tilat saadaan kulunvalvonnan piiriin.

Ratkaisua on mahdollista hyödyntää esimerkiksi kerrostalossa, jossa yhteisten tilojen ovissa ja ulko-ovissa käytetään ABLOY OPTIMA -järjestelmää ja asuntojen ovissa mekaanista lukitusta - ABLOY SENTO -avainjärjestelmää.

 

OPTIMA

 

Ratkaisun hyödyt:

  • Taloudellinen ratkaisu ja edullinen ylläpito
  • Etätunnisteella toimivat yhteiset tilat saadaan kulunvalvonnan piiriin, jolloin mahdolliset häiriöt vähenevät
  • Asukkaan avaimen kadotessa yhteisten tilojen etätunniste saadaan poistettua käytöstä nopeasti, helposti ja kustannustehokkaasti. Uudelleensarjoitus tarvitsee tehdä ainoastaan kadonneen avaimen haltijan asuntoon.
  • Avainten hallinta helpottuu ja yhteisten tilojen mekaaninen sarjoitus yksinkertaistuu
  • Järjestelmä sopii myös jälkimarkkinoille, kun jo olemassa oleva mekaaninen järjestelmä halutaan päivittää kulunvalvonnan piiriin