Varmuuslukot

Varmuuslukko pysäyttää varkaan jo ovelle

 

Toimiva ja turvallinen lukitus varmistetaan käyttämällä asunnon ulko-ovissa kahta lukkoa: käyttölukkoa ja varmuuslukkoa. Varmuuslukkoa on syytä käyttää aina asunnosta poistuttaessa. Esim. kerrostaloasunnossa varmuuslukko antaa lähes 100 % murtosuojan.

BODA_428Varmuuslukkoa ei ole tarkoitettu lukittavaksi silloin, kun asunnossa ollaan sisällä. Takalukkiutuva käyttölukko antaa riittävän turvan kun asunnossa oleskellaan. Varmuuslukko eli ns. turvalukko antaa nimensä mukaisesti listäturvaa silloin, kun asunto on tyhjillään.

Suomen suosituin varmuuslukko, Abloyn valmistama BODA 428, on vakuutusyhtiöiden hyväksymä, ja siinä on yli 100 000 eri avainvaihtoehtoa. Avaimen voi poistaa ainoastaan teljen ollessa ääriasennossa, täysin lukittuna tai kokonaan sisällä.

 ME101ABLOY varmuuslukot ovat vakuutusyhtiöiden hyväksymiä. Ne voidaan sarjoittaa siten, että sama avain avaa sekä käyttö- että varmuuslukon. Lukkojen käyttö helpottuu ja nopeutuu, kun ei tarvitse käsitellä useita avaimia ovea avattaessa. Lukkojen sarjoittaminen pienentää avainnippua ja vähentää mukana kannettavien avainten määrää. Sarjoittaminen ei vähennä millään tavalla lukitus- tai avainturvallisuutta. Varmuuslukko voi avautua asukkaan omalla avaimella tai myös taloyhtiön yleisavaimella.