Varmuuslukot

Varmuuslukko pysäyttää varkaan jo ovelle

 

Toimiva ja turvallinen lukitus varmistetaan käyttämällä asunnon ulko-ovissa kahta lukkoa: käyttölukkoa ja varmuuslukkoa. Varmuuslukkoa on syytä käyttää aina asunnosta poistuttaessa. Esim. kerrostaloasunnossa varmuuslukko antaa lähes 100 % murtosuojan.

Varmuuslukkoa ei ole tarkoitettu lukittavaksi silloin, kun asunnossa ollaan sisällä. Takalukkiutuva käyttölukko antaa riittävän turvan kun asunnossa oleskellaan. Varmuuslukko eli ns. turvalukko antaa nimensä mukaisesti listäturvaa silloin, kun asunto on tyhjillään.

 

ABLOY LC108 vakuutusyhtiöiden hyväksymä varmuuslukko Abloy avainjärjestelmillä

Varmuuslukko on helposti asennettavissa Abloy 428, Abloy 429, Abloy SL905 ja Abloy SL928 varmuuslukkojen tilalle.

Varmuuslukossa on karkaistu telki, joka lukitaan ja avataan kiertämällä avainta puoli kierrosta rintalevystä poispäin. Avaimen voi poistaa ainoastaan teljen ollessa ääriasennossa, täysin lukittuna tai kokonaan sisällä.

Teljen ulostulopituus on 21 mm.
Avaimet ovat patenttisuojattuja ja lisäavaimia valmistetaan ainoastaan tehtaalla avainkorttia vasten.

Varmuuslukko LC108 on saatavissa ainoastaan valtuutettujen ABLOY lukkoliikkeiden kautta.ME101ABLOY 4181 varmuuslukot ovat vakuutusyhtiöiden hyväksymiä. Ne voidaan sarjoittaa siten, että sama avain avaa sekä käyttö- että varmuuslukon. Lukkojen käyttö helpottuu ja nopeutuu, kun ei tarvitse käsitellä useita avaimia ovea avattaessa. Lukkojen sarjoittaminen pienentää avainnippua ja vähentää mukana kannettavien avainten määrää. Sarjoittaminen ei vähennä millään tavalla lukitus- tai avainturvallisuutta. Varmuuslukko voi avautua asukkaan omalla avaimella tai myös taloyhtiön yleisavaimella.